Deventer

Nieuwsflits februari 2021

Beste Groei & Bloeiers,

--Door onze samenwerking met zowel afdeling Salland als afdeling Apeldoorn kunnen we u ter inspiratie deze maand weer een tweetal digitale lezingen aanbieden. Helaas hebben beide afdelingen ze op dezelfde dag, t.w. 16 februari, geprogrammeerd en wel in aansluiting op hun digitale ALV’s. Dit hoeft voor u geen probleem te zijn, want de lezing van Salland is nadien nog een week op Facebook te volgen. Hebt u geen Facebook account, kunt u toegang krijgen tot deze lezing door rechts onderaan de homegage van www.salland.groei.nl op de ‘f’ te klikken of via de link Groei & Bloei afdeling Salland.

--De lezing van afd. Salland zal worden gepresenteerd door Shirley van Heck en behandelt ‘Bijzondere Planten van Borneo’, zal circa een uur duren en begint om ongeveer 21.00 uur. Shirley heeft een aantal jaren op Borneo gewerkt en gewoond en de plantengroei aldaar heeft haar gefascineerd.

Het regenwoud van Borneo is miljoenen jaren oud en in die tijd is er een vegetatie ontstaan met een grote diversiteit en veel boeiende aanpassingen. Veel van deze planten zijn niet uniek voor Borneo, maar daarom niet minder interessant. In deze lezing laat Shirley hiervan een paar voorbeelden zien. Registratie is verplicht - klik hier. Wilt u deze lezing via Zoom volgen, zorg er dan voor u tijdig aan te melden, want vol=vol. De lezing zal ook naar Facebook worden gestreamd, naar de pagina van Groei & Bloei afdeling Salland. 

--De lezing van afd. Apeldoorn wordt gepresenteerd door Wouter van Eck over het ‘Voedselbos Ketelbroek’. Wouter van Eck is eigenaar van voedselbos Ketelbroek in Groesbeek. “Het mooie van een voedselbos is dat alles wat erin groeit iets eetbaars oplevert zonder veel input of arbeid en zonder schade aan de omgeving”. Behalve over dit voedselbos, leert Wouter van Eck ons, hoe wij de principes van het voedselbos in onze tuin of op ons erf toe kunnen passen.

De lezing begint om 20.00 uur en zal na een pauze om 21.00 uur rond 22.00 uur afgelopen zijn. Aanmelden kan vanaf 1 februari tot uiterlijk 16 februari 16.00 op de site van Groei & Bloei Apeldoorn: www.apeldoorn.groei.nl  Op de openingspagina staat een link naar de lezing. Verder vindt u daar, na deze aangeklikt te hebben, meer (technische) informatie over de lezing.

--Behalve op onze website kunt u ons ook volgen op Facebook. Zonder eigen account is deze toegankelijk via de ‘f’ rechts onderaan onze homepage www.deventer.groei.nl.

--Het bestuur is naarstig op zoek naar opslagruimte voor archief en promotiemateriaal dat incidenteel gebruikt wordt (zoals een tweetal partytenten). Wie helpt ons of heeft een tip? Een mail naar corkoppert(at)gmail.com volstaat.

--Tenslotte maken we u graag attent op de vele nuttige filmpjes die u op de landelijke site van onze vereniging www.groei.nl kunt vinden. Zo ook over het onderhoud van uw tuingereedschap, waarvoor deze maanden bij uitstek geschikt zijn.

Met u in afwachting van betere tijden,

Cor Koppert