Deventer

Nieuwsflits februari 2024

  • Lezing ’Bijzondere en schaduw minnende planten’   

Vragen we ons vaak niet af, wat te doen met een schaduwtuin? Pieter Nijhof, onze spreker, is eigenaar van een kwekerij met vooral bijzondere schaduwplanten en zal ons laten zien hoe we deze kunnen toepassen.

Deze lezing is op donderdag 15 februari om 20.00 uur in het Hof van Salland, Dorpsstraat 30 Diepenveen.  

  • Moestuincursus in 2024 voor mensen met een eigen tuin 

De moestuincursus op biologische grondslag was vorig jaar een groot succes en gaat daarom dit jaar op herhaling.
De cursus is vooral voor beginnende moestuiniers. Ze bestaat uit 4 bijeenkomsten op een zaterdagochtend (9.30 – 12.00) en vindt plaats op 2, 9, 23 maart en 6 april bij ‘De Oorsprong’ aan de Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar.

Thema’s die aan de orde komen zijn naast bodemverzorging, bemesting, composteren, zaaiplan maken en zaaien, maar ook kruiden, de noodzaak van vruchtwisseling, klein fruit en de bestrijding van ziekten en plagen.  

Geïnteresseerden kunnen zich tot midden februari aanmelden bij Jan Schukkink: janschukkink(at)planet.nl . Wacht niet te lang. Er zijn nogal wat aanmeldingen van mensen die een moestuin willen als goed voornemen voor 2024. Voor programma en kosten: www.deventer.groei.nl.

  • Open Tuinen Dag 2024

Wij zijn op zoek naar mooie of bijzondere tuinen voor de open tuinen dag van zaterdag 15 juni a.s. in de omgeving van Diepenveen, Wesepe, Heeten en Olst.

Bent u van mening dat uw tuin dan de moeite waard is om te bezichtigen, meldt u zich dan aan bij Annelies van Beem: aemvanbeem(at)gmail.com of Ton Husken: samhusken1908(at)gmail.com.

  • ALV en lezing ‘Röntgenfoto’s van bloemen en insecten’

Onze jaarlijkse ALV is op dinsdag 12 maart om 19.30 uur in ’t Hof van Colmschate; de agenda vindt u in het komend ‘groene boekje’. Na de ALV volgt een bijzondere lezing door Arie van ’t Riet met röntgenfoto’s van bloemen en insecten. Om alvast in uw agenda te noteren…

           

  • Voor lezers die nog geen lid van onze actieve vereniging zijn, word nu lid via onze afdeling en profiteer van een aantrekkelijke korting en bij aanmelding via onze afdeling wegens succes tot 20 februari de ‘mezen verwenset’ als hierbij afgebeeld. Aanmelden kan met het contactformulier op www.deventer.groei.nl.

Afbeelding met container Beschrijving automatisch gegenereerd met gemiddelde betrouwbaarheid

Namens het bestuur,

Cor Koppert