Deventer

Voorbeeldtuinen ook inspiratie voor leden van Groei & Bloei?

We zijn op weg naar de winter. De zorgkwekerij Het Nieuwe Veld is gesloten, maar op werkdagen kun je rechts (langs het water) om de kwekerij naar de daar gelegen voorbeeldtuinen lopen. De voorbeeldtuin in Steenbrugge aan de Rien Ditzelstraat ligt in openbaar gebied en is “altijd” open. Deze in mei van dit jaar aangelegde tuin ziet er heel fraai en volwassen uit. In nog geen jaar tijd kun je een mooie tuin maken als je de goede planten kiest.

Op basis van het zgn. 26 plantenplan van Groei & Bloei zijn er 17 geselecteerd voor deze 30 m2 grote voorbeeldtuin. Bij de tuin is een plattegrond van het beplantingsplan geplaatst. Voor elke plant is er informatie over de hoogte, de bloeitijd de kleur en de standplaats te zien. Het beheer van de voorbeeldtuinen bij Het Nieuwe Veld is sinds medio 2019 overgedragen aan de zorgkwekerij en het beheer van de voorbeeldtuin in de wijk Steenbrugge gaat in 2020 over naar de bewonersorganisatie.

Wie zijn huis niet uit wil , maar wel wil nadenken over de tuin in 2020 kan op onze website deventer.groei.nl  onder “De Tuin” alle informatie over de voorbeeldtuinen en het 26 plantenplan vinden. 

Jan Weggemans