Deventer

Nieuwsflits februari 2023

In deze Nieuwsflits:

 

  • Lezing Marieke Nolsen op 22 februari  20.00 uur – Kulturhus Diepenveen

                Marieke neemt ons tijdens haar lezing mee naar haar op ‘Engeland geïnspireerde pluktuin’.

 

  • Voorvertoning van de film Onder het Maaiveld - zaterdag 25 februari in de Bibliotheek van Deventer

EMS FILMS, de makers van De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis, gaan ondergronds met Onder het Maaiveld. De film laat de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en toont het grote belang van een gezonde bodem. Het gaat dus om een uiterst actueel thema, we zullen met zijn allen een grote draai moeten maken in onze omgang met de natuur. Boeren zullen aanpassingen moeten maken, consumenten verstandiger leven en de industrie moet anders worden georganiseerd. Meestal denken we bij die natuur aan de zichtbare planten- en dierenwereld, maar de bovengrondse flora en fauna is slechts het topje van de ijsberg. Onder het Maaiveld neemt de kijker mee op een fascinerende ondergrondse reis waar juist de kleine en microscopische wereld van onze bodem in beeld wordt gebracht.  

Als lid van Groei & Bloei/IVN- en KNNV -Deventer krijgt u de kans een voorvertoning van deze spectaculaire film bij te wonen tegen een sterk gereduceerd tarief van €7,50. Deze voorvertoning vindt plaats op zaterdag 25 februari in de Bibliotheek van Deventer, Stromarkt 18. De film begint om 12.30 uur, de zaal is een half uur voor aanvang open.

Het betreft een besloten voorstelling voor leden, maar introducés zijn welkom (max één introducé/gezinslid per lid). Aanmelding vooraf is verplicht met gelijktijdige betaling van €7,50 p.p.. De aanmeldperiode loopt van 1 t/m 15 februari. Graag aanmelden via ► AANMELDFORMULIER  en betalen via rekening  NL 62 TRIO 0320242773 t.n.v. KMTP Afd. Deventer o.v.v. ‘Film’.  Aanmeldingen worden pas definitief na betaling. 

Als het aantal aanmeldingen de capaciteit van de filmzaal overschrijdt, dan volgt een tweede vertoning om 14.30 uur. U krijgt ca 20 februari bevestiging van uw aanmelding en wat de aanvangstijd van uw voorstelling is.

U kunt een trailer van de film hier → BEKIJKEN (via You Tube. Google dan: ‘trailer Onder het Maaiveld’).

 

Alvast voor volgende maand:

  • Dinsdag 7 maart ALV, gevolgd door verloting en lezing
  • Woensdag 22 maart Ontmoetingsavond nieuwe leden

Namens het bestuur,

Cor Koppert