Deventer

Nieuwsflits augustus 2023

In deze Nieuwsflits:

Deze maand geen afdelingsactiviteiten, maar wel enkele oproepen en uittips

 

 • Zaal voor lezingen in Twello e.o. gezocht

Helaas is zaal Irene in Twello komend jaar voor onze lezingen niet meer beschikbaar. Graag blijven we ook lezingen aan die kant van de IJssel verzorgen.

Heeft iemand een tip voor een alternatieve locatie voor ca 100 personen met parkeergelegenheid? Mag ook de op de Worp zijn. Mail je tip naar Annelies van Beem, aemvanbeem(at)gmail.com. Een passende tip belonen we met een mooi boeket bloemen.

 • Nationale Tuin & Klimaatroute

Wellicht zag je het afgelopen week in enkele weekbladen, het initiatief van de organisatie van de Nationale Tuin & Klimaatroute om op 2 en 9 september voor geinteresseerden duurzame tuinen open te stellen. Ook in onze regio zoekt de organisatie duurzame tuinen of balkons die als inspirerende voorbeelden kunnen dienen. Meen je dat jouw tuin of balkon duurzaam is en vind je het leuk om dat anderen te tonen, meld je dan aan op www.tuinenklimaatroute.nl. Hier vind je ook meer informatie over wat de organisatie verwacht van een duurzame tuin. 

 • Open Tuinen in onze regio deze maand
  • Tuin Buut’n(H)of, Spanjaardsdijk 61, Lettele (fam Bijvank) op zondag 20 augustus van 10-17 uur.
  • Cottagegarden, Verdistraat 10, Twello (fam Bakker) elke dag, alleen op afspraak (0571-275026).
  • De Roode Hoeve, Middendijk 14, Nijbroek (fam Keurhorst) alle zaterdagen in augustus plus ‘Nazomerweekend’ van 26-28 augustus van 10-17 uur.

Verder is er komend weekend, 29 en 30 juli, weer het jaarlijkse Tuinrondje Gorssel waarin 6 tuineigenaren in en om Gorssel hun tuin voor belangstellenden open stellen. Informatie over de deelnemende tuinen, openingstijden en kosten vind je op www.tuinrondjegorssel.nl.

 • Plantactie van de Groene Loper Deventer (Ulebelt)

De Plantactie van de Groene Loper Deventer is weer van start: 40-50 procent KORTING op bio bloembollen en klimplanten!  Bestel je twee klimplanten, dan krijg je er een zak bladcompost bij, met Terra Fertiel om de bodem te activeren. De compost is lokaal geproduceerd, zonder toevoeging van hoogveen uit natuurgebieden.
Doe mee en fleur kale schuttingen en muren op, zorg voor meer groen, bloemen en daardoor voor meer vogels, bijen en andere beestjes - ook ónder de grond!
Kijk voor meer informatie op www.ulebelt.nl

Bestellen kan tot 21 augustus maar wacht niet te lang,  op=op.
 

 • Ambachtelijke plantenmarkt de Wiersse op 1 oktober

Op zondag 1 oktober is er een ‘Ambachtelijke Plantenmarkt‘ op landgoed De Wiersse in Vorden. Op deze dag ligt de nadruk op duurzaam plantgoed, de echte kweker en het belang van tuinen en tuinieren voor een klimaatbestendige toekomst. Verschillende vooraanstaande kwekers komen naar De Wiersse. U weet toch dat het najaar heel goed is om planten in uw tuin te zetten, de grond is nog warm. Bovendien zijn de tuinen van De Wiersse een bezoek meer dan waard. De kaartverkoop is al gestart. Meer weten en/of tickets bestellen, www.dewiersse.com.

 • Voor lezers die nog geen lid van onze actieve vereniging zijn, word nu lid via onze afdeling en profiteer van een aantrekkelijke korting en een fraai welkomstgeschenk. Aanmelden kan met het contactformulier op www.deventer.groei.nl.

 

Namens het bestuur,

Cor Koppert