Deventer

Nieuwsflits oktober 2021

Beste Groei- en Bloeier,

 

We kunnen elkaar weer ontmoeten en deze maand zelfs bij een 3-tal activiteiten:

  • De najaarsplantenruilbeurs

Op zaterdag 9 oktober houden we weer onze jaarlijkse najaarsruilbeurs van planten, stekken en zaden. Opnieuw bij Hoveniersbedrijf de Colm aan de Holterweg 95a in Colmschate. De beurs start om 10.30 uur; vanaf 10.00 uur bent u welkom om uw planten een plekje te geven. Ook de zaai- en stekclub zal weer het een en ander inbrengen, waaronder maar liefst 40 gestekte rozen verdeeld over de volgende soorten: Jasmina, Apfelblüte, Gebrüder Grimm, Dupontii, Red Carpet en Groei en Bloei.

Hebt u niets in te brengen? Dan bent u ook welkom en wellicht neemt u er iets van mee. In elk geval is er een gratis kopje koffie of thee. Er is geen corona-check, we rekenen erop dat een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt

  • De bodemdag

Op zaterdag 16 oktober is er de al eerder aangekondigde workshop waarbij u uitgebreid zult horen en zien wat van belang is voor het bodemleven in uw tuin. Het programma, de locatie en de wijze van aanmelding vindt u op onze website www.deventer.groei.nl.

Inmiddels is het aantal aanmeldingen de 40 gepasseerd en wordt bij meer aanmeldingen een herhaling van het programma in de middag overwogen. Een dezer dagen kunnen degenen die zich aangemeld hebben een bevestiging van deelname tegemoet zien.

Ook bij deze activiteit hanteren we geen corona-check en rekenen we eveneens op ieders eigen verantwoordelijkheid.

  • De lezing ‘1+1=3, wat maakt dat een plantencombinatie werkt’door Eric Meijer.

Op woensdag 20 oktober om 20.00 uur is onze eerste lezing van dit jaar in de grote zaal van het Kulturhus Diepenveen. Eric’s lezing zal zich richten op de samenhang van plant- en materiaalkeuze in de tuin om daarmee een gewenste sfeer te bereiken. Meer informatie over deze lezing vindt u op onze hiervoor al genoemde website.

Voor deze lezing is het noodzakelijk dat u zich tevoren aanmeldt via info(at)deventer.groei.nl.  Het Kulturhus doet geen corona-check. We rekenen we erop dat een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en zich aan de algemene richtlijnen houdt.

  • Tenslotte attendeer ik u op de lezing van Brian Kabbes op maandag 1 november over ‘Planten die de geschiedenis veranderen’. Informatie over deze lezing vindt u in ons afdelingsboekje en op de website.

Graag ontmoeten we u weer bij een van deze activiteiten.

Namens het bestuur,

Cor Koppert