Deventer

Onze traditionele dagexcursie, nu Drenthe/Groningen

Het excursieprogramma mag dan jaarlijks in omvang en samenstelling variëren, aan de basis van dit programma staat al sinds jaar en dag onze traditionele dagexcursie in juni of juli. Ook als van ouds omdat het programma altijd bestaat uit het bezoeken van drie tuinen en een kwekerij. De komende zomer gaan we op vrijdag 10 juni naar twee tuinen in de kop van Drenthe en een indrukwekkende tuin/landgoed in Groningen.

We starten bij tuin Aan de Vaart in Foxwolde en gaan daarna naar de nabij gelegen tuin van Cocky Stottelaar in Peize. Klik op de tuin, om de website te bezoeken voor meer informatie. Zowel in de bus als op deze beide adressen worden we verwend met koffie en de noodzakelijke calorieën.

Zonder deze twee tuinen tekort te doen, ze zijn beide schitterend, wanen we ons op ons derde adres in een andere wereld. Groot en indrukwekkend en niet te vergelijken met een ‘gewone’ open tuin.

We hebben het dan ook niet over de Tuin Pábema maar over Landgoed Pábema, gelegen in Zuidhorn in Groningen. Voordat we al dit moois gaan bewonderen worden we eerst onthaald met een kop soep.

Op internet kunt u via de link Tuin van landgoed Pábema | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl) een reportage over het landgoed zien. Zie het internet ook voor informatie over de twee andere tuinen.

 

-lees verder onder de foto's-

Tuinliefhebbers worden altijd hebberig als ze veel moois hebben gezien en om die honger te stillen leggen we op de terugweg aan bij de kwekerij van Arjan Schepers in Mariënheem. Hier kunnen de liefhebbers het nodige inslaan. We sluiten ons bezoek hier af met een drankje en lekkere hapjes.

De deelnameprijs voor deze dag bedraagt € 39,50 p.p. Dit bedrag geldt ook voor uw partner of één introducé. De inschrijving staat zoals gewoonlijk ook open voor onze buurtafdelingen en, na 15 april en met een toeslag van € 7,50, ook voor niet leden. We vertrekken om 8.00 vanaf het Postillion Hotel Deventer en hopen daar om plm. 19.00 uur weer terug te zijn. Denk aan een klein lunchpakketje. Opgave en betaling vanaf 1 april via het onderstaande e-formulier dat op die datum ‘actief’ wordt.

Als de reisdatum voor u ongunstig is dan kunt zich ook opgeven bij de afdeling  Zutphen of Apeldoorn die hetzelfde programma op respectievelijk 16 en 17 juni uitvoeren.

Let op: Na opgave en betaling ontvangt u uiterlijk 15 mei een mailbericht met daarin de bevestiging van uw deelname.

• Voor vragen kunt u contact opnemen met Ton Blokvoort, ton.blokvoort(at)kpnmail.nl of 06 – 219 111 20.

• of Erica Hoogerbeets, groeienbloei.erica(at)live.nl of 06 – 135 32 655

 

De reiscommissie

Aanmeldformulier dagexcursie Drenthe/Groningen

Klik op deze regel om naar het Aanmeldformulier te gaan.