Deventer

Ruilbeurs 4 mei 2024

De Ruilbeurs

In de maand mei vindt traditioneel de voorjaars plantenruilbeurs plaats. Deze activiteit spreekt u ongetwijfeld aan, noteer daarom alvast de datum 4 mei in uw agenda. Zoals altijd starten we stipt om 10.30 uur. Zorg wel dat u dan aanwezig bent want zo rond 11.00 uur zijn de meeste planten al van eigenaar verwisseld.

De regelmatige bezoeker kent de ‘ingrediënten’ van deze happening wel, zoals de gezelligheid, de gratis koffie met cake en het grote aanbod van planten. Voor degenen die voor het eerst komen is het belangrijk om te weten dat de naam ‘Ruilbeurs’ de lading niet dekt: er wordt helemaal niet geruild. De meeste bezoekers brengen hun overtollige planten mee, delen aan iedereen uit en kijken zelf ook bij de andere aanbieders of er iets van hun gading bij is. Nieuwe leden hebben soms nog niets aan te bieden, maar dat is absoluut geen bezwaar om toch te komen en lekker in te slaan.

Vanwege de parkeerproblemen bij Hovenier Beijer hebben we met spijt afscheid moeten nemen van Frank Beijer. Met spijt omdat we daar vele jaren zeer welkom waren. Gelukkig heerst er binnen de hovenierswereld een soort van verwantschap met Groei & Bloei want we zijn erin geslaagd om, letterlijk en figuurlijk, een nieuw dak boven ons hoofd te vinden en wel de grote kapschuur van Hoveniersbedrijf De Colm, Holterweg 95 a, Colmschate.