Deventer

Excursie Fleuramour 2022

Eind september maakte het kasteeldomein van Alden Biesen zich op voor Fleuramour, één van de grootste bloemenfestivals, tot ver buiten België populair. Het festival viert er zijn 25-jarige jubileum met als thema ‘MAGIC’.

Honderdvijftigduizend bloemen werden verwerkt in honderden prachtige stukken door vierhonderd getalenteerde bloemstylisten uit binnen- en buitenland. 

Daarnaast werden tal van bloemenshows, live demonstraties, workshops en wedstrijden georganiseerd, waarbij het betoverende thema ‘Magic” goed werd vormgegeven. 

Met in totaal 60 personen bezochten we deze tentoonstelling bij het indrukwekkende kasteel met zijn enorme domein. Het Engels park van 43 hectare, gecombineerd met de florale pracht en praal van Fleuramour wekte de illusie van een betoverende sprookjeswereld. 

Zowel op de heen als op de terugreis werden we volledig verzorgd, met koffie, koek en een warme maaltijd bij de Chinees in Doorwerth. 

Leuk om eens van gedachten te wisselen met gelijkgestemden van andere afdelingen. 

In totaal zaten we met vijf afdelingen in een bus. Ik ga geen uitvoerig verslag doen van wat ik deze dag allemaal gezien heb.

Mijn creatieve brein werd door de geweldige indrukken weer gereset en met nieuwe inspiratie zal ik daar zeker weer vorm aan geven.

De excursie was perfect en voor herhaling vatbaar. 

En tot slot: Dat dit allemaal kon worden geboden voor zo’n prijs!

Hulde aan de organisatoren Erica en Ton, want het had wel wat voeten in de aarde om de bus vol te krijgen. Reisgenoten dank voor deze geweldige dag.

 

Helga Vos en Marja van Laar