Deventer

Driedaagse excursie Zuid Holland 2022

Zuid-Holland???  werd me een paar keer gevraagd toen ik vertelde dat de trip naar die provincie zou gaan.  Ja dus, Zuid-Holland. En dat was een prima besluit van de reiscommissie van de afdeling Deventer.

Ik ga geen uitvoerig verslag uitbrengen van wat we allemaal hebben gezien en gedaan. Dat was heel veel en heel afwisselend: drie particuliere tuinen, een arboretum, een kwekerij, een tuinbouwmuseum, een kasteeltuin en een rondvaart door de Rotterdamse haven.

Wat ik wel graag met alle Groei & Bloeiers wil delen: hoe geweldig leuk zo'n excursie is. De sfeer was ontspannen, het reizen per touringcar blijft verrassend want je kijkt over alle hagen en hindernissen heen. Chauffeur Henk was vriendelijk en behulpzaam; je voelt je meteen veilig in zijn bus. En weet je: hij had zelfs een extra verdieping gecreëerd in de laadruimte, ten behoeve van de trofeeën die zijn gasten zouden scoren tijdens het snuffelen tussen zoveel bijzondere planten.  Ook ik bezweek voor een prachtige rode Acer bij kwekerij Esveld. Van zoveel moois wordt een mens gewoon hebberig.
De tuingastheren en -vrouwen vertellen graag over het ontstaan van hun (veelal grote) bezit, ze verbazen je met hun plantenkennis en ze glimmen van trots en geluk als je ze complimenteert.

Ik ga nog even door: het hotel was perfect, alles liep er gesmeerd - van het diner op de avond tot de ontbijtsessie op de ochtend – dankzij vriendelijk en humorvol personeel.

Het afscheidsdiner op de zaterdagavond was meer dan buitengewoon.

En tot slot: dat dit allemaal kon worden geboden voor zo'n prijs!  Hulde aan de organisatoren Erica en Ton. Zij waren een heel jaar met de voorbereidingen bezig, wij konden er een paar dagen van genieten. Reisgenoten van afd. Apeldoorn, Deventer en Zutphen: wat was het TOP, nietwaar?

 

Gerry   Haverkamp