Deventer

Nieuwsflits april 2022

In deze Nieuwsflits:

  • Zoals al eerder aangekondigd, viert landelijk Groei & Bloei dit jaar haar 150-jarig bestaan. Om dit met alle afdelingen te vieren, zal het landelijk bestuur ons het komende jaar regelmatig verrassen met leuke aanbiedingen en presentjes.

Zo kregen wij als afdeling onlangs het bericht dat er binnenkort gratis 2 zeer interessante lezingen online te volgen zullen zijn. En wel van 2 “grote” namen in de tuinwereld, nl. Cor van Gelderen en Harry Pierik.

  • Cor van Gelderen, kweker, ontwerper en verbonden aan kwekerij Esveld zal ons op 28 maart inspireren met een lezing over “bomen voor een kleine tuin
  • Harry Pierik geeft op 4 april zijn visie op “vormgeven in het groen

Beide lezingen zijn gratis bij te wonen via deze link:  https://tv.elba-rec.nl/uitzending/groei-bloei

Klik op de betreffende avond om half 8 op de betreffende link en u kunt genieten van deze twee groenexperts. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie is te vinden op de landelijke website: www.groei.nl.

  • Dinsdag 5 april om 20.00 uur komt dezelfde Cor van Gelderen in Kulturhus Diepenveen (Hof van Salland) met zijn uitgestelde lezing over ‘De eetbare tuin’.
  • Voor de twijfelaars onder u voor onze meerdaagse excursies naar Beervelde en Zuid-Holland hebben we goed nieuws, de inschrijftermijn voor beide excursies hebben we tot medio april kunnen verlengen en er zijn nog plaatsen beschikbaar.
  • In ons laatste ‘groene boekje’ hebt u kunnen lezen dat de Stichting IJsselboomgaarden bezig was een bijzondere fietstocht langs (bloeiende) boomgaarden te actualiseren. Welnu deze fietstocht van ca 30 km is gereed en vanaf onze website www.deventer.groei.nl te downloaden. Het is aan u om te kiezen aan welke bloesem, vooral van peren en appels, u de voorkeur geeft.

Over al onze activiteiten vindt u de meest actuele informatie op www.deventer.groei.nl.

Namens het bestuur,

Cor Koppert