Deventer

Cursus moestuinieren 2019 succesvol

De theoretische moestuincursus (4 zaterdagochtenden) sloot  op 13 juli af met een extraatje: een bezoek aan kruidenkwekerij De Vlo in Rijssen. Directeur-eigenaar Francine van Rossem, lid van onze afdeling, was docent van de cursus en ontving ons voor een toelichting op haar (biodynamische) bedrijfsvoering en zaadveredeling. Na een  wildplukwandeling op haar bedrijf is de oogst omgezet in lekkere thee die gezamenlijk is gedronken.

Ondertussen ploeteren de deelnemers aan het praktijkdeel van de cursus  op de tuintjes bij de Ulebelt dapper door. De aardappeloogst is binnen en dat is aanleiding om samen een kopje koffie te drinken tussen de roggeakker van de Ulebelt en de bloemrijke eigen tuintjes. Het praktijkdeel wordt mede begeleid door ons lid Ton Husken.

De theoriecursus is door de deelnemers beoordeeld en kreeg een rapportcijfer van ruim 8. Volgend jaar willen we in elk geval weer een theoriecursus aanbieden. Wie interesse heeft kan dat (vrijblijvend) bij mij melden. Het praktijkdeel was dit jaar minder populair, maar is door het gebruik van een eigen stukje tuin en ondersteuning van Groei & Bloei zeer leerzaam. En je krijgt zo heel lekkere eigen groente!

 

Jan Weggemans