Groentips & Groeninfo

← ← ← RAADPLEEG IN HET LINKERKOLOM OOK GERELATEERDE ARTIKELEN. O.A. Opens internal link in current windowAANLEG VAN EEN GROENE TUIN BEVAT TAL VAN INTERESSANTE SUBARTIKELEN.


De voorbeeldtuin van Groei & Bloei als inspiratiebron voor groene tuinen bij nieuwe woningen!

De voorbeeldtuin van Groei & Bloei is bij zorgkwekerij het Nieuwe Veld in Diepenveen ingeplant. In de winterperiode slapen de planten en wordt op de kwekerij de halfverharding van de paden gerealiseerd. De vrijwilligersploeg, die helpt bij de inplant en het beheer bij de start, gaat in maart weer aan de slag. Het is de bedoeling dat de inwoners van de nieuwe groene wijk Steenbrugge in Deventer (400 woningen in aanbouw) in deze tuin een deel van het zgn. "26 plantenplan" van Groei & Bloei kunnen zien als inspiratiebron voor een eigen tuin.

Klik Opens internal link in current windowHIER om deze "26 plantenplan" te raadplegen. Dit assortiment is gericht op een tuin die het hele jaar door interessant is om te zien door afwisseling van bloeitijd, kleur, bladvorm en winteraanzicht. Ook staan op de website nuttige tips t.a.v. aanleg en onderhoud van de tuin. Neem eens een kijkje!..... klik Opens internal link in current windowHIER.

De nieuwe bewoners van Steenbrugge zijn nog druk. Veel huizen zijn nog in aanbouw. In de wintertijd heeft tuinieren geen prioriteit. Veel tuinen zijn kaal en in het voorjaar wordt pas duidelijk of de keuze zal vallen op groene tuinen of op bestrating. Net als in 2018 gaan Groei & Bloei en projectontwikkelaar BPD Ontwikkeling BV eensgezind bewoners benaderen op bewonersavonden in het aanpalende theehuis ‘Bij van Bruggen’. Wij bieden hulp aan door contact met hoveniers te faciliteren (spreekuren, subsidie). Geïnteresseerden kunnen korting krijgen op aankopen bij onze partners tuincentrum Gooiker en zorgkwekerij Het Nieuwe Veld.

We geven informatie over de voordelen van groene tuinen. In januari is er weer een bewonersavond gepland. Diverse (aanstaande) bewoners tonen interesse om hun tuin groen te maken. Anderen kiezen helaas voor een soms volledig versteende tuin. Er zijn met name bij de kleinere kavels,  al veel schuttingen verrezen. Begrenzingen waar onder meer vogels en egels het niet zo op hebben begrepen.

Jan Weggemans

Opens internal link in current windowRaadpleeg ook 'Aanleg van een groene tuin' en aanverwante artikelen