klik op een foto om deze te vergroten

Lezing  over “The Dutch Wave” door Hans Ringers ( o.a. bekend als reisbegeleider van Garden Tours)

Dinsdag  12 maart 2019  20.00 uur

Hof van Salland

Dorpstraat 30

7431CL Diepenveen

Hebt u al eens gehoord van “The Dutch Wave”?

In zijn lezing zal Hans Ringers u uitgebreid informeren en voorbeelden laten zien van deze wijze van tuinieren waarbij als reactie op de strakke Victoriaanse tuinstructuur eind 19e, begin 20ste  eeuw, “the Dutch Wave” ontstond, een stroming waarbij het accent kwam te liggen op natuurlijke “wilde” tuinen.

De tuinontwerpen werden opgebouwd in golvende lijnen met elkaar aanvullende, of juist contrasterende beplanting, waarin vormen en kleuren een harmonieuze indruk maken en een passend geheel vormen met de omringende omgeving. Er wordt gewerkt met bijzondere en dikwijls vergeten vaste planten, grassen en bolgewassen waarmee de ontwerpers een weldadige sfeer weten te scheppen.

Piet Oudolf,  Rob Leopold, Henk Gerritsen en Ton ter Linden waren de voorlopers van deze stroming. Piet Oudolf, de belangrijkste vertegenwoordiger van ‘The Dutch Wave’, is waarschijnlijk de meest invloedrijke tuinontwerper van Nederland en in het buitenland misschien nog wel beroemder dan in ons eigen land. Hij stelt:  “planten zijn als muzieknoten, ik bedenk de compositie, ik weet hoe het klinken moet, maar een ander voert het uit”.

Hans Ringers, reisbegeleider van vele boeiende tuinreizen, zal  graag zijn ervaringen over dit onderwerp met ons delen tijdens deze lezing  en ons daarbij een kijkje gunnen in diverse tuinen waaronder De Vlinderhof,  Piet’s eigen tuin in Hummelo, tuinen in Engeland, o.a.  Pensthorpe, Scampston Hall en tuinen in Duitsland. Ook wordt er aandacht besteed aan privétuinen in binnen- en buitenland die zijn ontworpen vanuit  “the Dutch Wave” visie.

klik ^^ om naar de agenda te gaan.
klik op de advertentie om naar de website van Kwekerij Het Nieuwe Veld te gaan

Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)