Activiteiten & Actueel

De moestuincursus van Groei & Bloei bij de Ulebelt loopt naar zijn eind. De cursisten hebben veel geleerd van de cursus en met name ook van de invloed van de natuur (droogte, warmte, e.d.). Doordat de Ulebelt zo vriendelijk was om (ook) de tuintjes van de cursisten te beregenen, zijn we de zomer redelijk doorgekomen. Eerdaags gaan de pompoenen van het land en de boerenkool groeit voorspoedig. Aan het eind van het jaar wordt de compost verspreid en dekken we de grond weer af tegen onkruidvorming.

We gaan de mogelijkheid onderzoeken om de cursus in 2019 ook aantrekkelijk te maken voor mensen met een eigen tuin. In dat geval zal de cursus gedeeltelijk worden losgekoppeld van het onderhouden van een stukje grond bij de Ulebelt. Mogelijk gaan dan meer leden deelnemen aan de cursus. Zij kunnen hun eigen manier van tuinieren dan vergelijken met de praktijk van het biologisch tuinieren bij de Ulebelt.

Met name zaken als het verzorgen van de grond, wisselteelt bij groente, kennis maken met “andere groenten” en indeling van je tuin kunnen leerzaam zijn. Wie interesse heeft kan dit vrijblijvend aan mij laten weten.

Jan Weggemans, Opens window for sending emailjan.weggemans(at)home.nl

meer
klik op de advertentie om naar de website van Unicom oost te gaan
24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore