Nationale Tuinweek 2018

De derde Nationale Tuinweek viel dit jaar tussen 9 en 17 juni. Het thema was dit jaar “Moestuinieren, lekker eten uit eigen tuin”. Naast ons evenement “Muziek en Fair in de Uiterwaard” en de "Open Tuinen Route” hadden we ons voorgenomen om in het midden van de week een avond aan het thema te besteden. Het leek ons een prachtige gelegenheid om bij de Ulebelt zowel hun eigen groente- en fruitproductie, de moestuinen van de aldaar gevestigde ecologische moestuinvereniging als de tuintjes van onze eigen cursisten onder de aandacht te brengen. Helaas kon de Ulebelt dit in deze week niet inpassen en hebt u dit moeten missen.

Ons evenement in de Uiterwaard ging uiteraard wel door en maar liefst 350 bezoekers wisten onder zomerse condities op zondag 10 juni te vinden. Uit de vele reacties die we mochten ontvangen, bleek de opzet evenals voorgaande jaren weer bijzonder gewaardeerd. Dit was overigens de laatste keer dat Ton en Ina als gastheer/-vrouw optraden. Of dit komend jaar elders een vervolg gaat krijgen……? Uiter(w)aard Ton en Ina veel dank voor het drietal jaren dat we van jullie belangeloze gastvrijheid mochten genieten! En genieten was het, elke keer weer van muziek, wisselende exposanten en natuurlijk de prachtige tuin.

Een impressie van het evenement kunt u elders lezen... klik Opens internal link in current windowHIER, om de foto's te bekijken klik Opens internal link in current windowHIER.

De tuinenroute op zaterdag 16 juni leidde dit jaar langs wel 11 tuinen, alle gelegen in of rond Diepenveen. Ook nu was het prachtig weer en lokte 166 deelnemers om per fiets of auto deze tuinen te gaan bekijken. Ik heb u vrijwel allen kunnen verwelkomen bij het Nieuwe Veld waar u vanwege ons jubileum een kop koffie/thee met een scone of cake werd aangeboden. Ook hebt u daar de voorbeeldtuin in wording kunnen bezoeken. Van deze activiteit vindt u eveneens een impressie... klik Opens internal link in current windowHIER.

Doorgaans in de Nationale Tuinweek, maar om praktische redenen nu een week daarna, op zaterdag 23 juni, was er de jaarlijks terugkerende actie “Tegel eruit, plant erin”. De actie was opnieuw een samenwerking tussen Groei&Boei en Intratuin. Vrijwilligers van Groei&Bloei nemen tegels in en geven in ruil daarvoor door Intratuin aangeboden plantjes uit. Intratuin stelt ruimte beschikbaar en voert de ingeleverde tegels af. Ondanks de minimale PR vanuit Intratuin werden 57 tegels in allerlei formaat ingeleverd, zelfs 20 meer dan vorig jaar. Hoewel de actie meer als symbolisch dan effectief voor vergroening van tuinen kan worden gezien, leverde alleen al de zichtbaarheid van onze kraam talrijke positieve reacties op.

U begrijpt wellicht dat 4 bestuursleden zo’n programma niet alleen kunnen organiseren en u zo’n mooi tuinevenement en prachtige tuinenroute kunnen aanbieden. Rest me dus aan het eind van deze samenvatting alle vrijwilligers die ons daarbij op enigerlei wijze geholpen hebben ook vanaf deze plaats van harte te bedanken.

Cor Koppert.

Zie Opens internal link in current windowHIER foto's die zijn gemaakt tijdens "Muziek en Fair in de Uiterwaard"

Mar
Actie tegel eruit en plant erin Intratuin BEEMSTER