BLOEMBOLLEN WORKSHOP

Bloembollen workshop

In dit jubileumjaar van Groei & Bloei willen we graag wat extra’s doen voor de leden, maar niet alleen voor u. We willen ook graag de noodlijdende insecten en vooral de (wilde) bijen wat extra ondersteunen. Zoals u mogelijk weet uit de nieuwsberichten hebben ze het moeilijk en raakt ons ecologisch systeem steeds verder uit balans.  Zonder bestuiving door bijen krijgen we op termijn schaarste in de voedselketen.

We bieden U daarom een workshop  aan: “Bloembollen planten in een mand”. Dit past goed binnen ons thema “De levende tuin”. We hebben samen met medewerkers  van BDimkers een zeer gevarieerd biologisch bloembollenpakket kunnen samenstellen.  Het pakket bestaat uit 48 bollen die in drie lagen in een pot/mand geplant kunnen worden.  Natuurlijk ontbreken, krokus, narcis en tulp niet, maar ook enkele minder bekende bollen als buishyacinth en sneeuwroem dragen bij aan een langdurig kleurrijk bloeiend geheel met kleurschakeringen wisselend in paars, geel en wit, waar u vanaf  circa januari tot ver in het voorjaar van kunt genieten. Tevens  draagt u bij aan het verruimen van het voedselaanbod van insecten, bijen en vlinders!

De workshop zal plaatsvinden op zaterdagochtend 27 oktober 2018, van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.

We worden gastvrij ontvangen bij hoveniersbedrijf “de Colm” Holterweg 95a
7429 AE Colmschate (er is voldoende parkeergelegenheid). U kunt, als lid, ook een introducee meenemen.

De kosten  voor deze workshop zijn € 26,- voor leden en  €29,- voor niet-leden.

Hiervoor krijgt u het boven beschreven bloembollenpakket met uitgebreide beschrijving, een ruime mand, hydrokorrels en potgrond, wat beplanting voor de mand gedurende de winter, een kopje koffie  en….. een gezellig samen toewerken naar een fleurig voorjaar.

U kunt zich vanaf 03 augustus aanmelden via het Opens internal link in current windowOpgaveformulier.

klik ^^ om naar de agenda te gaan.
klik op de advertentie om naar de website van Kwekerij Het Nieuwe Veld te gaan

Bunga Raya - Blik op de Tuin no. 863