Van de voorzitter, december 2016

125 JAAR EN TOCH NOG JONG

Ja u leest het goed. Onze afdeling bestaat dit jaar alweer 125 jaar. Maar waarom dan toch jong? Wel omdat we naar mijn bescheiden mening met onze tijd zijn meegegaan. Als de vergelijking getrokken wordt tussen tuinieren vroeger en nu dan heeft tuinieren een enorme evolutie doorgemaakt. En dat geldt zeker ook voor de vereniging. Hoe? Daar zult u spoedig meer van vernemen.

Tja, een jubileumjaar dus. En zo’n jaar vraagt om wat extra’s te doen voor onze leden, voor u dus. De afgelopen maanden is hiervoor veel werk verzet. Hoewel nog niet alles is uitgekristalliseerd, zullen we u tijdens de ALV het een en ander uit de doeken doen. Wel kan ik u alvast verklappen dat we in november met een bijzondere ledenavond willen afsluiten. Elders is dit blad kunt u lezen hoe u hieraan kunt bijdragen.

Buiten die speciale jubileumactiviteiten is er natuurlijk ons gebruikelijke programma met lezingen, de ruilbeurzen, bloemschikken en excursies. Ook zal na het succes van vorig jaar de moestuincursus een vervolg krijgen. De lezingen van dit voorjaar krijgen een speciaal accent. Dat konden we al vaststellen met de winterlezing van Lia Kok en Ben van Bokhoven over het Noorderlicht. Kregen we geen prachtige beelden voorgeschoteld? En dan in maart de lezing van Modeste Herwig, een autoriteit op het gebied van tuinontwerp. Tussendoor na de ALV een lezing van Freek Schepers met een heel actueel thema ‘De Levende Tuin’. Hier varen we mee op de golven van duur-zaamheid en biodiversiteit… en dat in je eigen tuin. Een thema dat aantoont hoezeer we nog jong zijn en bij de tijd blijven.

Jaarlijkse smaakmakers zijn natuurlijk ook onze excursies. Twee dagexcursies en een driedaagse buitenlandse excursie staan weer op de rol. Dagexcursies naar onder meer de Keukenhof in april en naar bijzondere tuinen in Groningen in juni. De driedaagse reis die door de reiscommissie tot in detail is voorbereid, gaat dit jaar naar Noord West Duitsland. En u zult verrast zijn over de mooie tuinen die ze daar hebben.

Ik kan in dit voorwoord slechts fragmentarisch op ons jaar-programma ingaan. Veel meer informatie vindt u elders in dit boekje en op onze website www.deventer.groei.nl. Ik hoop dat deze u verleidt om regelmatig aan een of meerdere van onze activiteiten deel te nemen. De eerste daarvan is al onze ALV op 19 februari met daarin de presentatie van ons jubileumprogramma. U bent van harte welkom!

Helaas heeft mijn oproep in ons vorige boekje nog geen bestuurslid voor dit jaar opgeleverd. Jammer, omdat vanwege ons jubileum en daarmee verwante activiteiten versterking zeer welkom is. Bent u diegene die ons kan helpen?

Bel mij gerust voor meer informatie of aanmelding op 06-10907136

Cor Koppert, voorzitter

Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)