Maart 2018 start cursus Moestuinieren

Begin maart start onze tweede geheel verzorgde moestuincursus bij de Ulebelt (Deventer-Oost). Elke deelnemer krijgt circa 10 m2 grond plus zaden, veel kennis en ervaring aangereikt. Dat gebeurt op een tiental zaterdagen van 9.30-11.30 uur (verspreid over 10 maanden). We starten met een uurtje theorie, daarna werken we in de praktijk. Koffie en thee wordt verstrekt. De grond is bemest en onkruidvrij bij de start. De cursusleiding zorgt ook voor de aanwezigheid van (groter) gereedschap.

Afhankelijk van het aantal deelnemers bedragen de kosten, alles inbegrepen, voor leden slechts € 100, voor niet-leden € 115. Bij de Ulebelt wordt getuinierd op biologische grondslag (biologische zaden, geen kunstmest, geen gif, wisselteelt). Inhoudelijke informatie wordt per cursus onderdeel vooraf per mail toegestuurd. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor leden van Groei & Bloei zijn tot 1 maart 2018 vijf plaatsen gereserveerd.

Bij moestuinieren geldt bij uitstek: eerst nadenken en dan doen. In onze mini-cursus leren we je systematisch en efficiënt te werken. Ook het duurzaam omgaan met de grond staat centraal. Goede grond moet humus hebben en niet elke groentesoort heeft mest nodig. De meeste zaden kun je heel lang bewaren, maar niet alle soorten.

De deelnemers van de eerste cursus in 2017 waren zeer tevreden (leerzaam, gezellig, lekkere groenten).

Dus Groei en Bloeiers: Er zijn voor deze cursus nog enkele plaatsen beschikbaar. Neem voor vragen en aanmeldingen snel contact op met:

Jan Weggemans (tel. 0570 – 854 794) of per mail: Opens window for sending emailjan.weggemans(at)home.nl.

Jan Weggemans

klik op de advertentie om naar de website van Unicom oost te gaan
STORMSCHADE