Activiteiten & Actueel

Terugblik op het Cursus moestuinieren van 2017

Dit vonden de deelnemers van de cursus 2017:

Door het maken en uitvoeren  van een tuinplan (met feed-back) en een keuze uit minimaal 15 van  25 aangeboden groentezaden leer je in korte tijd heel veel over succesvol opzetten en oogsten van je eigen groentetuin in je proeftuin van 10 m2

Planmatig werken en met de natuur meewerken dragen bij aan een optimaal resultaat voor de oogst in je tuin. Dat wordt sterk benadrukt. Ook in een moeilijk jaar als 2017 met eerst te veel regen, daarna wat te koud en ook nog eens te droog in delen van de zomer. Het belang van goed zorgen voor je tuingrond wordt duidelijk toegelicht.

Je krijgt per mail veel informatie aangereikt, ook met verwijzingen waar je zelf verder kunt zoeken als je dat wilt. Ook is er feed-back op je tuinplan en op wat je doet op je eigen stukje grond. Tussen de lessen door kun je ook per mail je vragen stellen over de aanpak van je eigen tuin.

De cursus van Groei en Bloei ontzorgt je volledig. Samen ontwikkel je een tuinplan, de groentezaden worden collectief ingekocht met een blikverruimend aanbod. De biologische teeltwijze met wisselteelt wordt goed toegelicht. Dat je met voor- en nateelt het hele seizoen uit je tuin kunt eten is op de 10 m2 die wij per persoon hadden, wel duidelijk geworden.

Meedoen in 2018 aan een moestuincursus? Tien zater-dagochtenden voor € 125 (incl. koffie/thee) compleet verzorgd.

                                                                         Opens internal link in current window← TERUG

meer
klik op de advertentie om naar de website van Unicom oost te gaan
25
Mar
Actie tegel eruit en plant erin Intratuin BEEMSTER
22
Mar
Beloond voor wachten op de zon