Oogstfeest op de Ulebelt

Emmy van Dijk Deventer

Op 17 september stond onze afdeling met een kraam op het oogstfeest dat dit jaar een bijzonder tintje had: de Ulebelt bestond namelijk 20 jaar. Gelukkig werkte het weer mee en was het gezellig druk.  Ook onze rijk versierde kraam, bemenst door Diny Cents, Erica Hoogerbeets en Jan Weggemans, mocht zich in een grote belangstelling verheugen. Onze locatie was vlak bij het hok van de varkens en sommige passanten meenden uit onze monden knor-geluiden te horen. Een misverstand, zo konden we uitleggen. Wij vroegen de aandacht van de mensen voor al onze activiteiten, waaronder de bloemschikcursus en de in 2018 (waarschijnlijk) weer op Ulebelt startende moestuincursus. De tuintjes van jaargang 2017 zijn nog volop in bewerking.

Men kon ook het gewicht van een uit de Groei en Bloei-moestuin afkomstige pompoen raden. Maar liefst 70 bezoekers deden mee en drie kwamen met een gok van 2,8 kg het dichtst in de buurt van het juiste gewicht: 2867 gram. Met name diegenen die een vergelijking trokken met het gewicht van een baby of van het konijn thuis scoorden het beste.  Hoogste en laagste schattingen: 30 kg en 1,2 kg: een moeilijke opgave voor velen! Na loting ging de prijs, een hoogwaardige gereedschapsset voor de tuin naar mevrouw ten Voorde uit Heino.

Aan een kinderquiz is deelgenomen door 21 kinderen. Er zijn heel wat slimme kinderen in de omgeving van de Ulebelt, mogelijk vaste bezoekers! Maar liefst 10 van de 21 kinderen hadden alle acht vragen goed. Na loting ging de door Welkoop Diepenveen gesponsorde ½ m2 tuin naar Emmy van Dijk uit Deventer.

klik ^^ om naar de agenda te gaan.
klik op de advertentie om naar de website van Kwekerij Het Nieuwe Veld te gaan

Kerst op Middachten (Blik op de Tuin no. 827 2017)
“Doet u mij maar een onderhoudsvrije tuin, alstublieft”