Activiteiten & Actueel

Veel belangstelling tijdens de Nationale Tuinweek 2017

Tijdens de 4de nationale Tuinweek van 10 tot 18 juni trokken met name het evenement “Muziek en Kunst in de Tuin” en de “Open Tuinen Route” veel belangstelling.

Zo genoten op zondagmiddag 11 juni enige honderden mensen bij prachtig weer van mooie en gevarieerde muziek en zang in de schitterende tuin “de Uiterwaard”. Daarnaast kon men een beeldhouwer en enkele landschapschilders aan het werk zien, werd een robotmaaier gedemonstreerd, kon men vijverwater laten testen en informatie krijgen over tuinberegening.

Kortom een veelzijdig programma dat veel waardering oogstte.

De “Open Tuinen Route” door en rond Twello trok dit jaar zo’n 150 deelnemers. Een impressie van één van de deelnemers vindt u elders in dit blad.

Aan het begin van de Tuinweek deden we samen met Intratuin Twello mee aan de landelijke actie “Tegel eruit, plant erin”. Deze actie heeft als doel de verstening van tuinen terug te drin-gen en vergroening te bevorderen. Er werden dit jaar zo’n 35 tegels ingeleverd, iets minder dan vorig jaar, waarbij men in ruil een tweetal kruidenplantjes mocht uitzoeken.

Graag wil ik vanaf deze plaats (nogmaals) alle vrijwilligers bedanken die meegeholpen hebben deze evenementen tot een succes te maken.

Cor Koppert

meer
17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)