zaterdag 26-08-2017 dagexcursie Tuinen en Plantarium

Zaterdag 26 augustus zijn de leden van onze vereniging weer welkom op Plantarium, de groene vakbeurs voor kwekers. Iedereen die al eens mee is geweest, weet dat het een prachtige beurs is. Fijn om lekker rond te kijken, maar zeker ook om iets aparts te kunnen kopen, meestal ook nog voor een symbolische prijs. Net als de vorige jaren verblijven we niet de hele dag op deze beurs, maar maken we ook van de gelegenheid gebruik om op de route naar- en van Boskoop enkele andere bezoeken af te leggen.

Hoe gaat de dag er dit jaar uitzien? Na vertrek vanuit Deventer (Postillion Hotel) en Apeldoorn (Dubbelbeek 22) om respectievelijk.8.00 uur en 8.30 uur hopen we om 9.15 uur in Terschuur te arriveren om daar de tuin van Albertine van Schelven te bezoeken. We worden daar ontvangen met koffie met een traktatie. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur bezoeken we vervolgens de tuinbeurs Plantarium in Boskoop. Zie ook www.plantarium.nl

klik op de foto om de website van tuin van Alberine van Schelven in Terschuur te bezoeken

Op de terugweg verlaten we de snelweg weer  om een bezoek te kunnen brengen aan de tuin Boschwijk in Soest. Deze tuin is maar liefst 2 ha groot. De eigenaresse en ontwerpster van deze tuin is Beline Geertsema. Mevrouw Geertsema heeft een eigen tuinadviesbureau, geeft winterlezingen en organiseert tuinreizen. Daarnaast is zij voorzitter van de Nederlandse Tuinenstichting. Ook het ontwerp van de tuin in Terschuur is van haar hand. We sluiten het bezoek  af met een lekker glaasje, een knabbeltje en een babbeltje.

Thuiskomst Apeldoorn en Deventer respectievelijk plm. 18.45 uur en19.15 uur.

De deelnameprijs voor deze dag bedraagt € 31,00 voor leden Dit is incl. de entrees en de ‘natjes’ en 'droogjes'. Voor uw partner of één introducé geldt ook een tarief van € 31,00. Voor meerdere introducés en/of niet-leden is het  tarief € 35,00. Op de beurs is catering aanwezig, maar het is niet onverstandig om ook enkele broodjes mee te nemen.

Ook nu staat de inschrijving weer open voor de leden van alle afdelingen uit het samenwerkingsverband  Stedendriehoek.  Aanmelden graag via het e-formulier dat vanaf 1 juni op de website deventer.groei.nl te vinden is. Leden die zich willen opgeven, maar geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Ton Blokvoort, 0575 – 49 47 26. Hij is tijdens de excursiedag mobiel te bereiken: 06 – 21 91 11 20.

Tuin van Albertine van Schelven Terschuur. Klik op een foto om deze te vergroten.

Over zomers groen en kroost