Activiteiten & Actueel

De mooiste geveltuinen van Deventer in 2014

Op 27 juni 2014heeft wethouder Frits Rorink de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de wedstrijd om de mooiste geveltuin. Eerste prijswinnares Marie-Louise Vereecken ontving uit handen van vice-voorzitter Cor Koppert een mooie bos bloemen en van wethouder Rorink een op de tuin gerichte waardebon . Een gedeelde 2e prijs ging naar Peter Heijke en de familieMeijer/van der Velden en een gedeelde 3e prijs naar de familie Kaper/Smit en Anneli Ankersmit. In een informele sfeer trakteerde de winnares de aanwezige mede-winnaars en de vertegenwoordigers van Groei en Bloei en de gemeente op een lekker sapje. Groei en Bloei trakteerde op een taartje en een mooie tuinplant. Ook de krant De Stentor was paraat voor een rapportage met illustratie.

De geveltuin van Marie-Louise Vereecken is geselecteerd door een deskundige jury. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Deventer. Ook heeft de gemeente adressen beschikbaar gesteld van voortuinen, waarvoor met gemeentelijke vergunning in de openbare grond een kleien tuin is aangelegd. Tegenwoordig is daarvoor een minder stringent regime. Wie ook een geveltuin wil aanleggen kan kijken op de website van de gemeente Deventer voor de condities.

De tuin van de winnares is te bewonderen aan de 2e Kruisstraat nr. 34 in Deventer. De tuin kent een gevarieerde beplanting met veel bloemen en ook aandacht voor groenblijvende beplanting in de winter. Heel milieuvriendelijk is de regenwaterafkoppeling, zodat water voor het verwennen van de planten niet als drinkwater aan de kraan behoeft te worden getapt. Voor de bemesting wordt Bokassi gebruikt. Het eigen groenafval wordt gecomposteerd in een kleine container.

 

In het fotoalbum staan nog wat meer foto's. 

Naar boven

meer

Voordelen voor leden

  • Prachtig maandblad
  • Lezingen zijn gratis - niet-leden betalen € 4
  • Plantenruilbeurzen zijn exclusief voor de leden
  • Cursussen en workshops beduidend goedkoper dan voor niet-leden
  • Exclusief voor de leden: lid worden van één van onze tuinclubs
17
Jun
Code rood: slakken
13
Jun
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)