Uitslag mooiste geveltuin van Deventer 2014

Afgelopen maand heeft de selectie van de mooiste geveltuin van Deventer plaatsgevonden. De selectie in de voorronde was vrij eenvoudig. De jury heeft de ruim 160 bij de gemeente gemelde geveltuinen bekeken en elk 1 of 2 punten gegeven. Op dezelfde manier zijn ook niet aangemelde geveltuinen gescoord die bij de rondgang door de stad opvielen.

Van in totaal bijna 200 meer of minder groene gevels zijn de vijftien die toen de meeste punten kregen een week voor het begin van de Nationale Tuinweek weer beoordeeld. Deze keer op variatie in hoogte, in soorten planten, kleur, onderhoud en algemene indruk. Door de punten van de juryleden op te tellen is de einduitslag bepaald.

In de hierna opgenomen lijst staan de adressen met de bijbehorende scores.

adres geveltuin

huisnr.

totaalscore

2e Kruistraat

Lagestraat

Wechelerstraat

Molenbelt

Kersenstraat

Tuinstraatje

Ravensweerdstraat

Lagestraat

Venenstraat

van Haexbergenstraat

Radstakeweg

Sallandstraat

Vosakkerstraat

Perzikstraat

Voor de prijsuitreiking hadden we een afspraak met de wethouder voor 20 juni. Zoals ondertussen gebruikelijk is zou dat bij de winnares thuis gebeuren, maar die is dan verhinderd. Vandaar dat er een nieuwe afspraak is gemaakt en wel op 27 juni om 11.30 uur.

Behalve individuele geveltuinen zijn er ook straten die een eervolle vermelding verdienen. Bijv. de Dapperstraat, de Molenstraat en de Vossegatstraat. Vaak zijn dat straten waar kennelijk wordt samengewerkt tussen bewoners. Het straatbeeld knapt daar wel van op, maar omdat het meestal nog jonge tuintjes betreft vallen ze (nog) niet in de prijzen.

Ook hanging baskets komen het straatbeeld ten goede, zoals in Voorstad-Oost en aan de Stationsweg.

Bijgaand enkele foto's van de mooiste geveltuinen en straatbeelden. In het fotoalbum staan nog wat meer foto's.

Mar
Actie tegel eruit en plant erin Intratuin BEEMSTER
Mar
Beloond voor wachten op de zon