April 2011: Groei & Bloei adopteert rotonde bij Borgelerhof

zie ook de fotoreportage

Beplanting

Op woensdag 13 april 2011 was het dan zover: De beplanting van de net geadopteerde rotonde aan de rand van de wijk Borgele!

Die dag heeft een flink aantal vrijwilligers van G&B, samen met medewerkers van zorgkwekerij Het Nieuwe Veld, de rotonde beplant. Rond 13:00 uur werden ze geholpen door wethouder Margriet de Jager, die ook de handjes uit de mouwen stak. Klik hier voor een fotoverslag van deze actie.

Ontwerp en aankleding

De houtige gewassen zijn geleverd door Boomkwekerij Gooiker, de vaste planten door de zorgkwekerij Het Nieuwe Veld van Hanne Struik, in Diepenveen. Het ontwerp is gemaakt naar een idee van G&B door tuinarchitect Ernst Lohle, ook in Diepenveen.

Dit stukje Deventer, dat er zo troosteloos bij lag, ziet er al veel beter uit en zal binnenkort, als de planten gaan groeien en bloeien, nog veel mooier worden.

Onderhoud

Verder heeft G&B toegezegd de rotonde zeker de komende vijf jaar te zullen onderhouden. Er hebben zich ondertussen voldoende vrijwilligers voor de “onderhoudsploeg” gemeld. Als deze rotonde inderdaad het verwachte voorbeeld wordt van hoe Deventer zonder extra kosten nog mooier kan worden, hopen we dit project de komende jaren in (de kernen rond) Deventer een vervolg te kunnen geven.

Als tegenprestatie heeft de gemeente ons toestemming gegeven om op de rotonde vier Groei &Bloei borden te plaatsen. Hiermee gaat dit plan voor onze vereniging dan ook veel verder dan alleen deze actie we zullen veel publiciteit genereren, niet alleen dit jaar, maar ook daarna.

Samengevat: met het bovenstaande hopen we meerdere vliegen in één klap te kunnen slaan. Als we het botanisch willen uitdrukken, dan kan je spreken van een mooie kruisbestuiving.

Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)