Groentips & Groeninfo

De moestuin

Groente uit je eigen tuin smaakt gewoon lekkerder. Dat komt omdat het direct uit de tuin wordt geoogst, gegeten of geconserveerd. Daardoor bevat het nog alle vitaminen en minerale stoffen die voor het menselijk lichaam van belang zijn. Veel mensen vinden het leuk om zelf groente te kweken. Ook voor kinderen is dit leuk.

Moestuinieren hoeft niet veel ruimte in te nemen. Je kunt ook in bakken en grotere potten een aantal gewassen kweken. Bijvoorbeeld tomaten en bepaalde soorten paprika. Het boek "Jelle's makkelijke moestuin" gaat met name over het moestuinieren als je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Een aardig artikel is "Moestuinieren in de vensterbank". Hierin lees je onder meer iets over het telen van onder meer tuinkers.

Op deze pagina vind je enkele groentips over moestuinieren. Het is geen uitgebreid naslagwerk, maar een inleiding op dit onderwerp. We hopen je te inspireren. Er zijn veel boeken over moestuinieren geschreven. In De boekenkast zijn een paar boekbesprekingen opgenomen:

Wist je dat we in de omgeving ook een tuinexpert hebben op het gebied van het moestuinieren? Lees het interview met Gert Jansen van 't Hof van Twello! Verder zijn er een paar interessante lezingen over moestuinieren opgenomen in de rubriek Lezingen:

• Gezonde producten uit een renderend landschap
  • De weelde van een eigen land: milieuvriendelijk moestuinieren;

Heb je tips, stuur ze dan naar de webmaster of plaats ze in het Gastenboek!

klik op de advertentie om naar de website van Hof van Twello te gaan

het begin
Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….