Groentips & Groeninfo

Het Tuinboek Nederland

Nederland wilt weten. Zo zie je in tekst en beeld meer dan honderd belangrijke klassieke en moderne tuinen, van de klassieke kasteeltuin van Middachten tot de moderne, woeste beplantingen van Schiphol. Kwekers en tuinontwerpers worden op een rij gezet, van traditioneel tot experimenteel, van Mien Ruys tot Adriaan Geuze.Tuinbegrippen worden helder uitgelegd: een berceau is een overdekte loofgang, een betonnen vijver heet een bassin. Wat is een border en wat mag je van een beplantingsplan verwachten?

Daarnaast geeft het boek veel informatie over beroeps- en belangenorganisaties, van Hortusvereniging tot tophoveniers. Alle ruim driehonderd beschreven onderwerpen zijn voorzien van nuttige referenties als adres en website. Het Tuinboek Nederland is daarmee een handzame en onmisbare groene bijbel voor zowel ervaren en startende tuinliefhebbers. De auteur biedt in heldere taal veel informatie, inspiratiebronnen en bezienswaardigheden. Een boeiend overzicht van het Nederlandse tuingebeuren. Voor de vakman en de genieter. Met register.

Druk
Uitgever
ISBN 10 cijfers
ISBN 13 cijfers