Groentips & Groeninfo

Rotstuinplanten

"Het tuinieren in een rotstuin is een aangename bezigheid! Er schuilt wel een gevaar in: wie zich er eenmaal aan overgeeft is verloren. Een rotstuin neemt je namelijk 365 dagen per jaar in beslag, al is dat soms alleen al in gedachten". Een bemoedigend begin van dit mooie boek over rotstuinen en de planten die er zich prettig in voelen.

Het kweken van "juweelachtige" planten, die groeien in hoge en bergachtige streken wordt altijd fascinerend gevonden. Ze zouden niet tot hun recht komen in de volle bloembedden, maar op een klein apart stukje grond doen ze dat wel.

Dit boek is een waardevolle gids bij het kiezen van rotsplanten. Het beschrijft meer dan 300 soorten en voorziet van prachtige kleurenillustraties. Er worden details beschreven over de juiste verzorging en de voorwaarden voor een succesvolle kweek. Hoofdstukken over de aanleg van rotstuintjes en informatie over hoe de grond te bewerken om het water goed weg te laten lopen - dit is noodzakelijk voor bijna alle rotsplanten - en de juiste mate van alkaliteit en zuurheid te garanderen.

En dan: welke planten kunnen het best geplant worden op een puinhelling, een Alpenwei, een droge stenen muur of in een moerastuin erbij. En tenslotte: heb je maar weinig ruimte, dan nog zijn mooie rotstuintjes te verkrijgen in een stenen bak, een teiltje, een brede pot! De beschrijving van de soorten is duidelijk. Links de uitgebreide beschrijving en op de rechterpagina duidelijke en mooie illustraties. Van de Acantholimon en Acer palmatum tot Veronica filiformis en Viola biflora een veelheid van geschikte planten.

Ook al heb of plan je geen rotstuin. . . . het is een heerlijk boek om in te neuzen.

Druk
Uitgever
ISBN 10 cijfers
ISBN 13 cijfers