Groentips & Groeninfo

Handboek Natuurfotografie

In dit digitale tijdperk wordt er steeds meer en makkelijker gefotografeerd. Menig tuinier hanteert tegenwoordig de makkelijke compacte digitale camera, dan wel de camerafunctie op zijn smartphone. Handig want altijd bij de hand. En anders dan vroeger, je kunt maar raak knippen. De KNNV speelt in op deze ontwikkeling en heeft onlangs een vernieuwd Handboek Natuurfotografie op de markt gebracht. Het handboek laat zien dat natuur dichtbij huis begint (dat wist u al!) en hoe je daar boeiende beelden van maakt. Het boek geeft veelzijdige informatie en tips. Fotografie is niet alleen een kwestie van techniek, ook op het gebied van kunstzinnigheid, biologie en zelfs filosofie valt wat bij te leren.Concrete opdrachten moedigen je aan om meteen het veld in te gaan.

De auteurs Bart Siebelink en Edo van Uchelen zijn gedreven biologen en natuurfotografen. Als geen ander weten ze hun enorme kennis op eenvoudige wijze over te dragen. Samen hebben ze het Centrum voor Natuurfotografie opgericht, hét kennis- en educatieplatform voor alle natuurfotografen. Zie www.knnvuitgeverij.nl.

Druk
Uitgever
ISBN 10 cijfers
ISBN 13 cijfers
Aantal bladzijden
Bart Siebelink en Edo van Uchelen
vierde herziene druk, november 2013
Knnv

AVVN, januari 2014, bijgewerkt februari 2014

klik op de advertentie om naar de website van AVVN te gaan

De boekbespre-king "Handboek natuurfotografie" is overgenomen uit de Nieuwsbrief Avontuurlijk Tuinieren van de AVVN.

Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)