Open tuinen

Vind je het leuk om tuinen te bezoeken? In Deventer en omgeving heb je hier alle gelegenheid voor.

In de eerste plaats zijn er de "standaard" Open tuinen. Dit zijn de tuinen die op bepaalde vaste data voor individueel bezoek geopend zijn. Hiervoor verwijzen we graag naar de website www.bezoekmijntuin.nl. Een aantal tuinen in Epse en Gorssel zijn helaas niet meer opengesteld na 2018, en tevens zal het mooie evenement Tuinweekend Gorssel niet meer plaatsvinden.

De tweede mogelijkheid is de jaarlijkse Open tuinen fiets- en autoroute die door onze afdeling altijd op de voorlaatste zaterdag van de maand juni georganiseerd wordt. De startplaats is wisselend, maar altijd in een van de plaatsen rond Deventer. In de route wordt een aantal tuinen opgenomen die (merendeels) alleen op die dag geopend zijn. De route kan zowel per auto als met de fiets worden gereden en de afstand is maximaal 30 km. Sinds 2014 is deze dag onderdeel van de landelijke Nationale Tuinweek. De informatie over de komende versie van de "Open tuinenroute" vind je onder Open tuinenroutes. Raadpleeg ook de Agenda of de Jaarplanning en lees het Laatste nieuws.

Vaak worden de mensen na zo'n "Open tuinendag" zo enthousiast dat ze zich aansluiten bij één van onze drie tuinclubs, genaamd Papaver, Passiflora enTrifolium. De leden van Papaver komen samen op maandagavond, die van Passiflora op de dinsdagochtend. De leden van Trifolium komen op dinsdagavond samen. De clubs gaan in het tuinseizoen regelmatig op pad om in de regio tuinen in allerlei soorten en maten te bekijken. Een leuke bezigheid, bij uitstek een Groei & Bloei-gebeuren. De bezoeken starten rond de maand april. Als je je bij één van de tuinclubs aan wilt sluiten of je wilt er iets meer over weten, neem dan contact op met Cor Koppert (corkoppert@gmailcom of 0570-590707).

klik op de advertentie om naar de website van Tuinland te gaan

Een hele Tours - Blik op de Tuin 876