Activiteiten & Actueel

Open tuinen

Vind je het leuk om tuinen te bezoeken? In Deventer en omgeving heb je hier alle gelegenheid voor.

In de eerste plaats zijn er de "standaard" Open tuinen. Dit zijn de tuinen die op bepaalde vaste data voor individueel bezoek geopend zijn. Hiervoor verwijzen we graag naar de website www.bezoekmijntuin.nl

De tweede mogelijkheid is de jaarlijkse Open tuinen fiets- en autoroute die door onze afdeling altijd op de laatste zaterdag van de National Tuinweek georganiseerd wordt. De startplaats is wisselend, maar altijd in een van de plaatsen rond Deventer. In de route wordt een aantal tuinen opgenomen die (merendeels) alleen op die dag geopend zijn. De route kan zowel per auto als met de fiets worden gereden en de afstand is maximaal 30 km. Sinds 2014 is deze dag onderdeel van de landelijke Nationale Tuinweek. De informatie over de komende versie van de "Open tuinenroute" vind je onder Open tuinenroutes. Raadpleeg ook de Agenda of  het Beknopt overzicht van alle activiteiten.

Vaak worden de mensen na zo'n "Open tuinendag" zo enthousiast dat ze zich aansluiten bij één van onze drie tuinclubs, genaamd Papaver, Passiflora enTrifolium. De leden van Papaver komen samen op maandagavond, die van Passiflora op de dinsdagochtend. De leden van Trifolium komen op dinsdagavond samen. De clubs gaan in het tuinseizoen regelmatig op pad om in de regio tuinen in allerlei soorten en maten te bekijken. Een leuke bezigheid, bij uitstek een Groei & Bloei-gebeuren. De bezoeken starten rond de maand april. Als je je bij één van de tuinclubs aan wilt sluiten of je wilt er iets meer over weten, neem dan contact op met Cor Koppert (corkoppert@gmailcom of 0570-590707).

NAAR BOVEN

← ← Klik hiernaast om de uitnodiging van 'de Prunushof' in Wilp te lezen.

meer
klik op de advertentie om naar de website van Tuinland te gaan

Voordelen voor leden

  • Prachtig maandblad
  • Lezingen zijn gratis - niet-leden betalen € 4
  • Plantenruilbeurzen zijn exclusief voor de leden
  • Cursussen en workshops beduidend goedkoper dan voor niet-leden
  • Exclusief voor de leden: lid worden van één van onze tuinclubs
11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver