Groentips & Groeninfo

Open tuinen

Vind je het leuk om tuinen te bezoeken? In Deventer en omgeving heb je hier alle gelegenheid voor.

In de eerste plaats zijn er de "standaard" Open tuinen. Dit zijn de tuinen die op bepaalde vaste data voor individueel bezoek geopend zijn. Deze tuinen vindt je vooral in de omgeving van Epse, Gorssel en Eefde. Het betreft de Huzarenhof, de Uiterwaard, 't Hekkert, de Keihave, de Hoefslag en 't Kloosterhôfke. Ze hebben alle eigen data waarop ze open zijn, maar ze hebben ook een jaarlijks gezamenlijk Tuinweekend Gorssel. Zie hiervoor www.tuinweekendgorssel.nl. Daarnaast is er in Gorssel een leuke kleine rotstuin, www.lewisiatuin.nl en in Twello de landelijk beroemde rotstuin van Jan Lubbers. Tenslotte hebben we in Voorst de Verborgen tuinen van Bert Loman.

De tweede mogelijkheid is de jaarlijkse Open tuinen fiets- en autoroute die door onze afdeling altijd op de voorlaatste zaterdag van de maand juni georganiseerd wordt. De startplaats is wisselend, maar altijd in een van de plaatsen rond Deventer. In de route wordt een aantal tuinen opgenomen die (merendeels) alleen op die dag geopend zijn. De route kan zowel per auto als met de fiets worden gereden en de afstand is maximaal 30 km. In 2014 wordt deze dag onderdeel van de eerste Nationale Tuinweek. De informatie over de komende versie van de "Open tuinenroute" vindt je binnenkort onder Open tuinenroutes. Raadpleeg ook de Agenda of de Jaarplanning en lees het Laatste nieuws.

Vaak worden de mensen na zo'n "Open tuinendag" zo enthousiast dat ze zich aansluiten bij één van onze drie tuinclubs, genaamd Papaver, Passiflora enTrifolium. De leden van Papaver komen samen op maandagavond, die van Passiflora op de dinsdagochtend. De leden van Trifolium komen op dinsdagavond samen. De clubs gaan in het tuinseizoen regelmatig op pad om in de regio tuinen in allerlei soorten en maten te bekijken. Een leuke bezigheid, bij uitstek een Groei & Bloei-gebeuren. De bezoeken starten rond de maand april. Als je je bij één van de tuinclubs aan wilt sluiten of je wilt er iets meer over weten, neem dan contact op met Ton Blokvoort: ton.blokvoort@kpnmail.nl of 0575-49 47 26.

klik op de advertentie om naar de website van Tuinland te gaan

Volkstuin:125 mm regen
Kerk in de tuin -  no. 815 week 37 2017