Activiteiten & Actueel

Onze Tuinclubs

De afdeling Deventer heeft drie tuinclubs. Deze zijn genaamd Papaver, Passiflora en Trifolium. De leden van Papaver komen samen op maandagavond, die van Passiflora op de dinsdagochtend. De leden van Trifolium komen op dinsdagavond samen.

Omstreeks eind maart/begin april gaan onze drie tuinclubs weer van start met het opstellen van een nieuw zomerprogramma.  De clubs bestaan uit maximaal 20 personen en ze bezoeken over het seizoen verspreid een achttal tuinen in de omgeving van Deventer’dit zijn vooral particuliere tuinen, zowel grote als kleine en verschillend van ontwerp en beplanting. Verder gaan de clubs meestal ook nog een dag op stap naar een combinatie van tuinen elders in het land.

 De bezoeken starten zo rond de maand april. De sfeer is bij alle drie de tuinclubs gezellig en informeel. Tijdens en ook soms na afloop van de tuinbezoeken drinken we geregeld koffie of een glaasje. Om een indruk te krijgen van de activiteiten van onze tuinclubs klik op  Tuinclub PapaverTuinclub Passiflora en Tuinclub Trifolium.

Ook eens in andermans tuin inspiratie opdoen

Tuiniers hoor je vaak zeggen dat hun tuin nooit af is, ze hebben dan het gevoel dat er iets ontbreekt of beter kan. Maar hoe? Je kunt het een specialist vragen, maar ook zelf op onderzoek uitgaan. Bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een tuinclub.

Dan bezoek je gedurende het seizoen een achttal verschillend tuinen, toegelicht met de achterliggende filosofie van de eigenaar. Veelal boeiend en inspirerend. En daarnaast gezellig.

Er zijn binnen onze afdeling een drietal tuinclubs actief, te weten op de maandagavond, de dinsdagmorgen en de dinsdagavond. Zij bezoeken eenmaal in de twee tot drie weken een tuin. Geïnteresseerd?

U kunt zich weer opgeven.....

..... voor deelname aan een van onze tuinclubs of hierover vragen, belt of mailt u dan met Cor Koppert: corkoppert(at)gmail.com of 0570 – 59 0707. Hij kan u daarna doorverwijzen naar de tuinclub van uw keuze en wie weet wandelt u binnenkort in tuinen in de regio, waar u anders nooit zou komen!

klik op de advertentie om naar de website van Vijvercentrum te gaan

 

 

meer

Voordelen voor leden

  • Prachtig maandblad
  • Lezingen zijn gratis - niet-leden betalen € 4
  • Plantenruilbeurzen zijn exclusief voor de leden
  • Cursussen en workshops beduidend goedkoper dan voor niet-leden
  • Exclusief voor de leden: lid worden van één van onze tuinclubs
16
Nov
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876
16
Nov
877