Onze Tuinclubs

De afdeling Deventer heeft drie tuinclubs. Deze zijn genaamd Papaver, Passiflora en Trifolium. De leden van Papaver komen samen op maandagavond, die van Passiflora op de dinsdagochtend. De leden van Trifolium komen op dinsdagavond samen.

Omstreeks eind maart/begin april gaan onze drie tuinclubs weer van start met het opstellen van een nieuw zomerprogramma.  De clubs bestaan uit maximaal 20 personen en ze bezoeken over het seizoen verspreid een achttal tuinen in de omgeving van Deventer’dit zijn vooral particuliere tuinen, zowel grote als kleine en verschillend van ontwerp en beplanting. Verder gaan de clubs meestal ook nog een dag op stap naar een combinatie van tuinen elders in het land.

De bezoeken starten zo rond de maand april. De sfeer is bij alle drie de tuinclubs gezellig en informeel. Tijdens en ook soms na afloop van de tuinbezoeken drinken we geregeld koffie of een glaasje. Om een indruk te krijgen van de activiteiten van onze tuinclubs klik op  Tuinclub PapaverTuinclub Passiflora en Tuinclub Trifolium.

Neem een kijkje in andermans tuin via onze tuinclubs

Onze afdeling telt een drietal tuinclubs die elk op verschillende dagen door het seizoen heen 7 of 8 tuinen, redelijk in de buurt, bezoeken. Dit blijken door kennis en ervaring van de tuineigenaren telkens weer inspirerende bezoeken te zijn. Iedereen tuiniert vanuit zijn of haar eigen visie en daarom vertelt elke tuin haar eigen verhaal. Het prikkelt de leden van de tuinclubs ook tot onderlinge uitwisseling van ervaring, maar het aspect gezelligheid binnen de tuinclubs is zeker zo belangrijk. Hiertoe behoort ook een jaarlijks uitstapje van een van de tuinclubs waarbij gedurende een dag enkele bijzondere tuinen wat verder weg worden bezocht. Hebt u interesse om u eens bij een tuinclub aan te sluiten? Dit kan op de maandagavond, de dinsdagavond of dinsdag overdag.

Meldt u zich dan bij Opens window for sending emailErica Hoogerbeets, zij zal u vervolgens in contact brengen met de club van uw voorkeur.

klik op de advertentie om naar de website van Vijvercentrum te gaan

Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)