Hoofdprijs mooiste voortuin Deventer 2011: een ballonvaart

Onze voorzitter Tjep de Vries mocht met de winnaars van de verkiezing "Mooiste voortuin van Deventer" mee de lucht in op de door hun gewonnen ballonvaart. Hieronder zijn verslag.

Deventer is dit jaar tot “Groenste stad van Europa” gekozen. Een van de activiteiten die daaraan hebben bijgedragen is de door ons georganiseerde verkiezing van de “mooiste voortuin van Deventer”.
Wethouder Margriet de Jager heeft  de heer en mevrouw Hoevers aan de Stationsweg 37 in Colmschate al begin juli persoonlijk verblijd met de mededeling dat zij de eerste prijs hebben gewonnen: een ballonvaart boven Deventer.

Dat is leuk om te weten, maar daar heb je nog niet veel aan. Dan moet voor die vaart een geschikte datum worden gevonden en mag je hopen dat op die dag het weer mee zit.

Uiteindelijk  was het op 20 september zo ver. Even na half zes reed een busje met aanhanger het feestterrein in Colmschate op. Na de nodige voorbereidingen, zoals uitladen van mand en ballon, optuigen van de mand, volblazen van de ballon en instructie aan de passagiers (naast de winnaars o.a. fotograaf Sjon Heijenga en uw voorzitter) steeg rond zes uur de ballon op. Dat ging verbazend snel. In een paar minuten zaten we al boven de Vijfhoek. Toen bleek ook meteen dat we door de zuidwestenwind van de winnende tuin niet veel te zien kregen. Alleen het dak was herkenbaar tussen de bomen en andere gebouwen. Desondanks heeft het echtpaar genoten. Onderweg vertelden ze ook dat ze na de verkiezing veel positieve reacties hebben gekregen. Van voorbijgangers als ze in hun voortuin bezig zijn en van mensen die ze ontmoeten als ze een wandelingetje maken, bijvoorbeeld door de Vijfhoek. Kennelijk is er zoveel bekendheid aan gegeven dat ze op straat herkend worden. Ze zijn zeker van plan volgend jaar weer mee te doen.

Na een voorspoedige vaart, over o.a. Lettele en Nijverdal met tussendoor nog even genieten van het mooie weer boven de wolken, landden we tenslotte in de buurt van Beerse. Waar iedereen zeer te spreken was over de keurige landing door Peter, de piloot. Nog net voor het donker hebben we samen de ballon ingepakt. Tegen die tijd kwam ook het busje aanrijden en konden we alles inladen. Omdat het voor ons allemaal, behalve Sjon, de eerste ballonvaart was geweest volgde een ceremoniële afsluiting met toespraak door Peter en het traditionele glaasje champagne. Tot slot werden we allemaal, blij met de bijzondere ervaring, weer naar Colmschate gebracht.

Tjep de Vries, voorzitter

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan met nog meer mooie foto's van het fantastische uitzicht vanuit de ballon!

Code rood: slakken
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)