Deventer

Herstart bloemschikken in grotere lesruimtes

Na een abrupt einde van de bloemschikcursus dit voorjaar, gaan we vol enthousiasme weer aan de slag in september. De onderwerpen zijn bekend en de meeste cursisten hebben inmiddels aangegeven weer graag te beginnen. Vanzelfsprekend houden we een slag om de arm in verband met de richtlijnen rond COVID-19, maar plannen mag en we garanderen voldoende werkruimte voor onze cursisten.

Hoe gaan we het doen deze herfst? In Twello is de grote zaal gereserveerd op de maandagavond voor gevorderden. We zijn blij dat Jeanet Tissingh de groep weer gaat begeleiden en starten op 21 september met het thema ‘Geworteld’. Met een vrije techniek kun je dit thema gaan vormgeven. Op 5 oktober maakt de groep een handgebonden boeket met lijnenspel. Op 2 november is er een verrassingsopdracht. Maandag 23 november: thema contrast  Stoer-Sierlijk en op 14 december de afsluiting ‘Duurzame Kerst 2020’.

De beginners/semi-gevorderden hebben hun eerste cursusavond ook in Twello op woensdag 23 september onder leiding van Miranda Clappers. De ruimte in Deventer was deze avond niet beschikbaar. Zij starten met een bloemstuk op oase waarbij de overgang zomer-herfst tot uitdrukking wordt gebracht. Op 14 oktober wordt de cursus vervolgd bij de Schalm in Deventer. Daar is de dubbele zaal gereserveerd om voldoende afstand te kunnen realiseren tussen de werkplekken. Er zal een schikking worden gemaakt met takken en vaasjes. Woensdag 4 november staat een modern parallel handgebonden boeket op het programma, op 25 november ronde vormen en verschillende technieken om groenmateriaal te bevestigen. De afsluiting is een vrije opdracht ‘Kerst’.

Bent u nog geen deelnemer? Er zijn nu nog enkele plekken in beide groepen. Zelf boeketten of een mooi stuk maken, eventueel met gebruik van oogst uit eigen tuin of door het slim combineren van materialen en bloemen levert echt veel voldoening en plezier op. Het enthousiasme van medecursisten stimuleert en wakkert uw creativiteit aan.

Alle onderwerpen worden toegelicht in de voorafgaande les. Voor de eerste opdracht ontvangt u instructies per mail. U kunt zich opgeven via het formulier op de website, maar ook door een telefoontje, briefje of mailtje naar Meta Spruit, Schimmelpennincksingel 98, 7431 ZN Diepenveen. Tel. 0622311450/e-mail groeienbloei.meta(at)live.nl. De kosten voor leden bedragen € 45,00 voor 5 lessen of € 83,00 bij betaling ineens voor 10 lessen (na- en voorjaar). Voor niet leden respectievelijk € 62,00 en € 113,00.