Deventer

Driedaagse tuinenreis Nederlands- en Belgisch Limburg

 

Op dit moment van schrijven moet de winter eigenlijk nog beginnen, maar is de reiscommissie al een heel eind op weg met de organisatie van een driedaagse reis naar het prachtige Nederlands- en Belgisch Limburg. De reis zal plaatsvinden op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 juni 2023. Als uitvalsbasis op deze dagen fungeert het hotel Monopole. Dit hotel staat iets buiten het centrum van Valkenburg en wordt op de eigen site omschreven als ‘gelegen op een boogschot afstand van de snelst stromende rivier van Nederland en het Geuldal’.

Na vertrek om 8.00 uur bij het Postillion Hotel en plm. 8.20 uur bij carpoolplaats De Kar in Apeldoorn leggen we eerst aan bij tuin Verheggen in Lottum.. Om goed in de Limburgse sfeer te komen, starten we hier met koffie en vlaai. Omdat het moestuinieren zich in een sterk toenemende populariteit mag verheugen en omdat we voldoende variatie in het programma willen brengen, stoppen we vervolgens bij De Historische Moestuin in Beesel (en dan alweer koffie met vlaai?)

De derde en laatste stop zou de onder architectuur aangelegde tuin van Joke van de Pas in Nederweert zijn, maar helaas is dat bezoek geannuleerd vanwege gezondheidsredenen. Gelukkig hebben we een heel goed alternatief gevonden en wel Tuin De Goede Gaard in Berg aan de Maas.

De tweede dag starten we met tuin De Carishof in Klimmen, die in 2023 voor het laatst geopend zal zijn. Traditioneel brengen we ook altijd een bezoek aan een kwekerij en laat nou heel toevallig (?) kwekerij Marni’s in Bunde vlakbij gelegen zijn. Ons volgende bezoekadres, tuin Schopsheim (deze link brengt u naar de site van het tv programma BinnensteBuiten met een reportage over Schopsheim) in ’s Gravenvoeren, ligt net over de grens in België.  De tuin is o.a. bekend door de fantastische ligging. Dit betekent wel dat de bus ruim een kilometer voor aankomst niet verder kan en alle mensen, bij wie de motoriek het in meer of mindere mate laat afweten, voor het laatste stuk mogen overstappen in een huifkar; hoe romantisch is dat. In deze tuin gebruiken we ook de lunch. Om te voorkomen dat we overvoerd worden met tuinen, maken we ’s middags onder leiding van gidsen een stadswandeling door het historische gedeelte van Maastricht. We sluiten de middag daar af met een terrasbezoek.

Dag drie beginnen we met een bezoek aan de ‘kleine’ tuin (1580 m) In de Mehre in Susteren. Deze tuin is ontworpen door de Belgische tuinarchitecte Dina Deferme, tot vorig jaar eigenaresse van haar gelijknamige beroemde tuin, maar nu helaas gesloten. Hopelijk kunnen we in In de Mehre nog kennismaken met haar vakmanschap. Na vertrek gaan we België weer in voor de tuin van VandeCruys-Frederix in Zonhoven en, als laatste, de tuin van Marc en Gaby in Peer. Beiden zijn tuinarchitect. In deze tuin starten we met de lunch.

Onze vorige driedaagse reis hebben we afgesloten met een diner bij restaurant Pijnappel in Klarenbeek. Dat was dusdanig geslaagd dat we nu voor de herhaling gaan.

Om het deelname bedrag niet hoger te maken dan strikt noodzakelijk hebben we besloten om met staffelprijzen te gaan werken. Dit houdt in dat de deelnemers die gebruik maken van een 2-persoonskamer bij een deelname van 40 personen in totaal € 410,00 p.p. betalen, bij  45 deelnemers € 395,00 en  bij 50  deelnemers € 385,00. Dat laatste bedrag  is € 35,00 meer dan de prijs van de twee voorgaande reizen en hopelijk vindt u dat, afgezet tegen de huidige forse prijsstijgingen, heel schappelijk. Voor de 1-persoonskamers geldt een  toeslag van € 70,00. Voor alleengaanden bestaat op het deelnameformulier de mogelijkheid om aan te geven of men al dan niet een kamer wil delen (alle kamers zijn 2-persoons) om zodoende de kosten te beperken. Op deze manier kunnen we u in contact brengen met een andere deelnemer die daar  ook voor voelt. Inschrijving door middel van het opgaveformulier dat vanaf 20 februari tot 31 maart onderstaand zichtbaar wordt. Na het sluiten van de inschrijftermijn zal het resterende bedrag in rekening gebracht worden, afhankelijk van het aantal deelnemers. De inschrijving staat zoals gewoonlijk ook open voor onze buurtafdelingen.

Na opgave en  tweede betaling ontvangt u uiterlijk 15 mei een mailbericht met daarin de bevestiging van uw deelname.

Belangrijk: denk gelijktijdig met uw opgave aan het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering.

De reiscommissie.

►Opgaveformulier. De reis is volgeboekt. U kunt het formulier niet meer invullen.

►Annuleringsregeling

 

►Dagexcursie Utrecht

►Dagexcursie Brabant