Deventer

Twee dagexcursies

♦ De eerste dagexcursie, op vrijdag 2 juni, brengt de deelnemers naar de provincie Utrecht. Op de heenweg is onze eerste stop bij de tuin ►Erf Klein Rassert  in Hoevelaken. Op de site van afdeling Soest vinden we een prachtige recensie. Er staat o.a. te lezen:

Vol verwachting vertrokken wij richting Hoevelaken om de tuin van Marianne en Henk Korthorst te bekijken. Onze verwachtingen werden overtroffen. Dat was geen tuin, maar een paradijsje aan de rand van de Veluwe”.

De regelmatige deelnemer aan onze excursies weet dat we altijd voldoende variatie in het programma proberen aan te brengen. We denken dat we daar ook ditmaal in geslaagd zijn. We bezoeken de unieke stadstuin De Zuylenspiegel. Uniek, niet alleen vanwege de ligging midden in de stad Utrecht, maar ook door het formaat en het historische concept waarbij Italiaanse invloeden een grote rol spelen. Een voorproefje krijgt u op de site van het tv-programma BinnensteBuiten met een reportage over ►De Zuylenspiegel (klik linkje)

What’s Next? In de Open tuinen Gids van de Nederlandse Tuinenstichting wordt de tuin ►In Liefde Bloeyende in Hagestein omschreven als een architectonisch spectaculaire tuin. De tuin is in fasen ontwikkeld naar een concept van Mien Ruys en haar medewerkers. Het perceel is inmiddels 2,2 hectare en biedt veel variatie. Strakke (zicht)lijnen worden afgewisseld met themagroepen. Dat biedt boeiende contrasten. Gras vormt het verbindend element. Om de, in de loop van de dag, ontstane behoefte aan het kopen van planten te stillen en om de dag gezellig af te sluiten (hapjes en drankjes), leggen we op de terugweg aan bij de ecologische ►Kwekerij Klein Hof  in Terschuur.

Als we niet geplaagd worden door file of ander ongemak dan verwachten we tussen 18.00 uur en 18.30 uur weer in Deventer te zijn.

De mooie prijs voor deze complete dag bedraagt voor leden en hun partner/introducee € 39,50. Niet-leden betalen € 7,50 extra. Inschrijving kan door middel van het opgaveformulier dat vanaf 1 april tot 30 april onderstaand zichtbaar wordt.

♦ Het programma van De tweede dagexcursie, op vrijdag 28 juli, is nog onder voorbehoud, maar we hopen dan kwekerij ►De Kleine Oase in Weert, twee tuinen en een arboretum te bezoeken; alle gelegen in Zuidoost Brabant en een ‘stukje’ Limburg. Over het arboretum en over de kwekerij vindt u in het november nummer van Groei & Bloei interessante artikelen.

De reiscommissie.

►Driedaagse Nederlands- en Belgisch Limburg