Deventer

Open Tuinenroute + Stads- en Balkontuinen in het kader van de N.T.2022

Open Tuinenroute omgeving Gorssel + Stads- en balkontuinen in het kader van de Nationale Tuinweek van 11 t/m 19 juni.

• Open tuinen fiets- en autoroute. De afgelopen twee jaar mochten we geen evenementen organiseren helaas. Nu kan het gelukkig weer. Ter afsluiting van de Nationale Tuinweek is er op 18 juni een Open Tuinen Route te fietsen (e.v. ook met de auto te rijden), in de mooie omgeving van Epse, Gorssel en Joppe. In de verschillende tuinen laten tuineigenaren zien hoe zij met creativiteit vorm hebben gegeven aan de inrichting en plantenkeuze van hun tuin. U kunt de tocht starten tussen 9.30 – 10.30 uur bij het voormalig Chinese Restaurant “de Rozentuin”, Deventerweg 40, Epse. (Op de hoek Deventerweg / Lochemseweg). De prijs per persoon is € 4.- voor leden en € 5.- voor niet leden. (Graag contant en gepast betalen) Daarvoor krijgt u de routebeschrijving voor fietsers en voor automobilisten. Het is niet nodig u vooraf aan te melden. Wij zien er naar uit velen van u te treffen nu het weer kan en hopen daarbij op goed weer om de tocht tot een succes te maken.

• Stads- en balkontuinen. Dit is het thema van de Nationale Tuinweek dit jaar. Vanuit het bestuur zijn we bezig om in de betreffende week, van 12-19 juni, enkele avondexcursies door de Deventer binnenstad uit te werken. Dit betreft allereerst een excursie langs typische stadstuinen, een andere over het Vogeleiland en door het Rijsterborgherpark waar veel bijzondere bomen staan en een derde over de (natuurlijke) oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg. Via onze Nieuwsflitsen en onze website zullen we melden wanneer elke excursie gaat plaatsvinden en hoe u zich kunt aanmelden.

Rolande Poppe Annelies van Beem