Deventer

Een sfeervol boeket of een vrolijke creatie?

Op onze cursussen in Deventer en Twello kunt u dit najaar onder leiding van ervaren docenten weer aan de slag! Lijkt het u leuk in een enthousiaste groep zelf prachtige boeketten of een mooi stuk te maken, eventueel gebruik makend van oogst uit eigen tuin of door het slim combineren van materialen en bloemen, meld u dan snel aan. U kunt kiezen voor 5 lessen in het najaar of meteen inschrijven voor 10 lessen in voor- en najaar. Beginners zijn welkom op woensdagavond in de Schalm te Deventer, gevorderden op maandag in gebouw Irene te Twello. Bij voldoende belangstelling ook op de woensdagavond in Deventer.

In de beginnersgroep met maximaal 12 deelnemers starten we met een nazomertaart op oasis. Omdat u zelf kiest voor de bloemen en het groenmateriaal blijft het een persoonlijk stuk, eventueel afgestemd op uw interieur. In deze groep maakt u kennis met alle technieken die u bij bloemschikken van pas kunnen komen. Na 10 lessen (een cursusjaar) kunt u doorstromen naar de gevorderdengroep.

De onderwerpen van de beginnersgroep zijn:

18 september             nazomertaart op oasis

9 oktober                    krans van berk of wilgen met najaarsmateriaal

30 oktober                  bloemwerk op pin

20 november              korenschoofboeket op frame van takken of draad

11 december              festoen of guirlande in kerstsfeer

Voorafgaande aan de lessen krijgt u een toelichting van docent (de eerste keer per mail) over de werkwijze en de aan te schaffen materialen.

Het programma van de gevorderdengroep:

16 september             werken met je favoriete materialen en technieken

7 oktober                    gespiesd met vruchten en bottels

28 oktober                  verrassingswerkstuk

18 november              contrast licht-donker

9 december                kerst anno 2019

Nieuwsgierig maar nog niet overtuigd? Op woensdagavond 4 september kunt u tegen een kleine vergoeding kennismaken met onze werkwijze. De bekende bloemstylist Frits Hoogers geeft dan een ‘snuffelles’ voor belangstellenden in  gebouw de Schalm, Dreef 1 te Deventer.

U kunt zich voor de cursus of de snuffelles (is inmiddels geweest) opgeven via de website, maar ook door een telefoontje, briefje of mailtje naar Meta Spruit, Schimmelpennincksingel 98, 7431 ZN Diepenveen. Telefoon 06-22311450/mail groeienbloei.meta(at)live.nl. De kosten voor leden bedragen € 45,00 voor 5 lessen of € 83,00 bij betaling ineens voor 10 lessen (na- en voorjaar). Voor niet-leden resp. € 62,00 en € 113,00.

AANMELDFORMULIEREN;

SNUFFELLES op 4 september (afgesloten)

BLOEMSCHIKCURSUS najaar 2019 zie hier onder